At købe bitcoin er nemt. Ønsker du at eje bitcoin allerede i dag, så er dette muligt, hvis du følger denne korte guide med tre simple trin.

Vi tager udgangspunkt i børsen Coinbase, der i skrivende stund opererer i 33 lande og gør det muligt at købe bitcoin med Visa-kort, Mastercard og bankoverførsel.

Køb Bitcoin – de tre trin

 1. Ved at bruge dette link til at oprette dig hos Coinbase, får vi begge 10$, når du handler bitcoin for 100$ eller mere.

  Oprettelse hos Coinbase

 2. Efter at have klikket på linket, indtaster du dit navn, din email og dit kodeord. Herefter bekræfter du, at du ikke en robot og accepterer deres politikker, for til sidst at klikke på “Sign Up”.

  Det er meget vigtigt at al information, som du indtaster, er 100% korrekt. Da Coinbase reguleres som en bank, er der en lang række regler, som de skal opfylde – hvilket bl.a. omfatter at vide hvem deres kunder er. Det er besværligt, men i sidste ende positivt, da Coinbase’s grundighed sikrer, at staten ikke pludselig lukker virksomheden.

  For at Coinbase ved hvem du er, så du kan købe dine bitcoin, skal du derfor verificeres. Du vil blive bedt om at levere et billede af dit foto-id, et tlf. nummer og om at verificere det betalingskort eller den bankkonto, som du ønsker at købe bitcoin med.

 3. Når alt er verificeret, kan du købe den mængde bitcoin, som du ønsker.

  Der er som udgangspunkt to muligheder – med betalingskort eller med bankoverførsel. Med betalingskort vil købet ske øjeblikkeligt, men koste et højere gebyr. Med bankoverførsel vil købet tage en – tre dage, men gebyret vil være lavere end med kreditkort.

  Køb af bitcoin hos Coinbase

  Du skal desuden være opmærksom på, at handlen hos Coinbase foregår i EUR og ikke DKK.

Køb bitcoin nu

Det er muligt at starte dit køb af bitcoin direkte på denne side. Du indtaster blot det ønskede beløb, som du ønsker at købe, hvilken valuta du ønsker og knappen.

Opbevaring af bitcoin

Når du har købt dine bitcoin, skal du tage stilling til, hvordan du vil opbevare disse. Her er der som udgangspunkt tre muligheder.

 1. Lad dem bliver hos Coinbase.

  Den nemmeste løsning er at lade dem stå hos Coinbase, hvilket også er ok sikkert, så længe du har aktiveret to-faktor-autentifikation. Desværre bliver børser til tider hacket, hvilket der stadig vil være en risiko for.

 2. Flyt dem til en software wallet.

  Du kan hente en software wallet til din computer, smartphone eller tablet, og dermed selv stå for sikkerheden. Dette er en smart løsning, hvis du har tænkt dig løbende at bruge dine bitcoin.

 3. Flyt dem til en hardware wallet.
  Den sikreste løsning er at købe en hardware wallet og flytte dine bitcoin til denne. Dette er den bedste løsning, hvis du har tænkt dig at holde fast i dine bitcoin i længere tid. Du kan følge vores guide og vælge hvilken bitcoin hardware wallet du vil bruge.