Ripple (XRP) har længe været den tredje største kryptovaluta i verdenen, kun overgået af Ethereum og Bitcoin. I korte perioder har XRP endda indtaget anden pladsen, men befinder sig i skrivende stund sikkert som nummer tre. Selvom XRP, Ethereum og Bitcoin fungerer pga. af en kryptovaluta, er de i realiteten ikke konkurrenter, da det ikke er det samme problem, de ønsker at løse. Bitcoin vil erstatte fiat valuta, Ethereum vil fungere som platform for decentraliserede applikationer og XRP (Ripple) vil i samarbejde med banker og betalingsudbydere gøre det mere effektivt at sende og modtage penge globalt.

Hvad er Ripple?

Ripple er en virksomhed der tilbyder billige valutaoverførsler til banker, med udgangspunkt i kryptovalutaen XRP. Ripple kan tilbyde hurtige og billige valutaoverførsler på grund af blockchain teknologien, da godkendelsen foregår decentraliseret over hele verdenen, frem for centraliseret hos en enkelt udbyder.

Hvorfor Ripple?

Ripple så dagens lys i 2012, da udvikleren, Ryan Fugger, så et behov for et decentraliseret system, der kunne håndtere betalinger blandt større online fællesskaber. Meget er dog sket siden da, hvor Ripple først og fremmest har udviklet sig til et mere centraliseret system (men dog stadig decentraliceret og baseret på blockchain teknologien) der leverer hurtige, sikre og billige transaktioner mellem globale finansielle institutter.

Ovenstående beskriver meget godt, hvorfor XRP er den tredje største kryptovaluta i verdenen. Finansverdenen har en stor interesse i at udnytte fordelene ved blockchain baserede databaser, hvorimod fuldstændig decentraliserede systemer formodentlig aldrig vil have deres interesse.

I den henseende er produktet, RippleNet, som Ripple leverer perfekt – finansverdenen kan nyde godt af blockchain teknologien ved at benytte kryptovalutaen XRP og samtidig vide at XRP er fuldstændig centraliseret under og styret af Ripple.

Historien bag Ripple

Manden, man tænker på, når Ripple nævnes, er i første omgang Ryan Fugger – han var udvikleren bag OpenCoin, som leverede sikre betalinger til online fællesskaber. OpenCoin er det vi i dag kender som Ripple, da Ryan Fugger på ansporing af bl.a. Jeb McCaleb blev en del af holdet bag Ripple.

I stedet for at følge to grundlæggende koncepter, ingen centralisering og ingen regulering, der præger de forskellige kryptovalutaer, ønsker Ripple at danne bro mellem den finansielle verden og de fordele som kryptovaluta tilbyder.

Derfor har Ripple fra starten har ønsket at samarbejde med større finansielle selskaber, hvilket også er lykkes, da bl.a. Santander og American Express er at finde blandt kunderne.

Ripple i fremtiden

Spørger man den gennemsnitlige kryptovaluta-entusiast, om deres mening angående Ripple og XRP, bør man forvente at modtage negativ respons. For mange repræsenterer Ripple det, som man ikke kan lige, ved den etablerede finansielle verden – centralisering og regulering.

Stiller man derimod samme spørgsmål til den finansielle verden, vil responsen formegentlig være end tand mere positiv. Ripple tilbyder netop adgang til fordelene ved blockchain og kryptovaluta, uden samtidig at skulle give afkald på centralisering og regulering.

Men om fremtiden er lys eller sort for Ripple? Det er, som med alt i fremtiden, svært at spå om. Det er dog tydeligt at visse aspekter af blockchain og kryptovaluta er interessante for den finansielle verden. Hvis Ripple kan blive leverandør til flere banker, finansielle institutioner osv., så ser fremtiden en smule lys ud for Ripple.

Anmeld denne artikel:
[Anmeldelser: 2 Gennemsnit: 4]